Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова тв Плащали сме заплата на здравен

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова тв Плащали сме заплата на здравен
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв 

Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава. От 2019 година има коронавирус на терена. Излиза, че нашата страна няма стастика и информация въз основата, на която да ръководи пандемията и да води битката и да взима решения. Т.е. излиза, че здравнотго министерство и министрите, които са го управлявали до в този момент в действителност не са ни трябвали, тъй като те не са взимали информзирани управнически решения. 

Това разяснява в ефира на Нова тв финансистът Любомир Дацов.

След като нямаш информация, няма по какъв начин да взимаш решения. Така оказва се че всички тези прищевки и решения, които бяха взимани, в действителност са били едни тяхни персонални визии, учредени на някакви чувства, само че не на същинска научна информация, разяснява той.

Всички държавни управления по света почти реагираха по един и същи метод и съгласно мен се провалиха.  Провалиха се в това да структурират и провеждат здравните си системи, в ограниченията, които предложиха и решенията, които взимат. Пътувам доста и виждам, че няма значение в строгостта на ограниченията, които се взимат. Има страни, където рестриктивните мерки са супер строги и вируса нанася големи вреди и има страни с демократични ограничения, където заболеваемостта не е толкоз пагубна, разяснява финансистът.

Нивото на здравните системи играе тежка роля. Където равнището е ниско, има висока смъртност и това към този момент е отговорност на държавното управление. Политиците дават отговор за това здравната система да е сигурна. За страдание сега в множеството предизборни стратегии тематиката за опазването на здравето, за сигурността на системата и тази ситуацизя повече да не се повтаря, която се получи с коронавирус, въобще не се тратира, или в случай че се прави, то е по един неуместен метод, разяснява Дацов. 

Има връзка сред бедните региони и високата смъртност, добави той.

Майка ми дживее в едно село в Североизточна България и за жалост там камбата звучи всеки ден, само че не за положително, добави той. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР